Ons atelier

S2 Houtatelier is een ambachtelijke schommelmakerij. Ons uitgangspunt is het maken van unieke producten. We werken veel in opdracht en leveren maatwerk afgestemd op jouw wensen. Het maakproces is kleinschalig, persoonlijk en duurzaam. Ons hout is afkomstig uit ’t Gooi.
In ons atelier vind je een collectie van verschillende soorten schommels en schommelbanken. Deze dienen als voorbeeld en als inspiratie. Daarnaast hebben we een aantal schommelmodellen op voorraad die direct te koop zijn.

We willen onze bezoekers graag inspireren met de speelsheid van verschillende vormen. Daarom houden we in het openingsseizoen, van maart tot en met oktober, maandelijks schommelproeverijen. Op deze dagen tonen we onze verschillende ontwerpen. 
Onze standaardmodellen en steeds wisselende unieke proefmodellen kun je dan bewonderen, onder het genot van een glaasje en een muziekje. Je kunt in alle rust komen proefzitten op al onze schommels.

Met onze schommeldagen willen we de fantasie van onze bezoekers prikkelen. Samen met ons kun je tot een uniek passend schommel-ontwerp komen.

Wie zijn we?

We zijn een samenwerking van kunstenaar Chiel Kuijl en creatieve maker Mascha Charapov.

Chiel Kuijl is beeldend kunstenaar, houtbewerker, schommelmaker en ontwerper. Chiel maakt grootschalige installatiekunst in het binnen- en buitenland. Enorme bewegende netwerken van touw en hout die een organische architectuur vormen. Hij verwerkt vaak houten schommels in zijn werk. Door te schommelen voel je de structuur van het werk en kom je een beetje los van de wereld.
www.chielkuijl.nl

Mascha Charapov is gefascineerd door textiel. Ze houdt van mooie stoffen en pure materialen. Als creatieve maker verwerkt ze vaak bestaande materialen en dierbare stoffen tot nieuwe objecten.

Er is al zoveel om ons heen aanwezig, door het net anders te gebruiken of te combineren ontstaan er nieuwe mogelijkheden. Haar stijl kenmerkt zich door simpele, organische vormen. Haar werk is gemaakt met liefde en aandacht en veel oog voor detail.

Samen creëren wij een unieke locatie waar onze denkbeelden samen komen. Onze plek groeit en ontwikkelt zich. Wij vinden het waardevol om deze plek met onze omgeving te kunnen delen.